Bent u wel eens een schoenenwinkel binnengelopen om schoenen te kopen en besefte u toen dat er eigenlijk twee verschillende maten voor herenschoenen zijn? Als je zo’n aankoop doet, is het makkelijk om in de war te raken. Dit komt omdat het maatverschil tussen herenschoenen meestal niet groter is dan het maatverschil tussen damesschoenen. Er zijn verschillende redenen waarom schoenen een verschillende maat kunnen hebben. Hieronder zullen we deze redenen bespreken waarom herenschoenen en damesschoenen verschillende maten kunnen hebben.

Schoenen shoppen

Een van de redenen waarom schoenen verschillende maten kunnen hebben, is dat er verschillende soorten schoenen beschikbaar zijn. Herenschoenen kunnen worden onderverdeeld in 5 categorieën: Atletische schoenen, geklede schoenen, trainingsschoenen, leren schoenen met hoge toppen en damesschoenen. Er zijn ook verschillende stijlen herenschoenen, waaronder: sandalen, laarzen, werkschoenen, casual schoenen en geklede herenschoenen. Omdat er zo’n grote verscheidenheid aan stijlen en merken herenschoenen is, kan de maatvoering van deze schoenen van merk tot merk enigszins verschillen.

Een andere reden waarom herenschoenen in maat kunnen verschillen, is de grootte van de voet. Sommige herenschoenen hebben grotere voeten dan andere. Ook het soort schoeisel heeft invloed op de maat van de schoen. Wanneer mannen bijvoorbeeld geklede schoenen of schoenen met hoge hakken dragen, worden hun voeten vaak iets groter dan wanneer ze casual schoenen of loafers dragen.

Kinderschoenen kunnen ook verschillende maten hebben. Meestal wordt de maat van geklede kinderschoenen en damesschoenen bepaald aan de hand van de hoogte en breedte van de kindervoet. De meeste damesschoenen daarentegen worden aangemeten aan de hand van de lengte en breedte van de vrouwenvoet. De reden voor het verschil in maat tussen geklede schoenen voor heren en damesschoenen is eenvoudigweg dat vrouwen kleinere voeten hebben dan mannen.

Ook moet worden opgemerkt dat er gevallen zijn waarin geklede herenschoenen of schoenen met hoge hakken worden gedragen bij vrijetijdskleding zoals jeans of kaki. In dat geval moeten de herenschoenen strakker zitten dan gebruikelijk of hoger zijn. Hetzelfde geldt voor geklede damesschoenen en damesschoenen met hoge hak. Chukka’s en loafers voor dames kunnen bij jeans worden gedragen, mits ze worden gecombineerd met een maillot, rok of korte broek.

U kunt uw herenschoenen het beste kopen in speciaalzaken en online winkels. U kunt de verschillende aangeboden stijlen uitproberen voordat u een beslissing neemt. Onthoud dat je genoeg opties hebt om uit te kiezen, dus maak je keuze op basis van het soort gelegenheden dat je gaat bijwonen en de kleur van je broeken en shirts.

Dan kunt u uw keuze maken uit de vele verschillende stijlen bij Kevin Shoes